X

Τα Τέλεια Αυγά Benedict

Μία συνταγή για νεοϋορκέζικα αυγά Benedict, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυγού.

Υλικά

4 φέτες προσούτο, άλλο αλλαντικό ή σολομό σε λεπτά κομμάτια

2 κλ. μαϊντανό

2 κ.γλ. λευκό ξύδι

4 στρογγυλές φέτες ψωμιού πάχους 1 εκ. με διάμετρο 5 εκατοστά

4 αυγά

Για τη σος hollandaise:

10 κ.σ. βούτυρο

3 κρόκοι αβγών

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

λίγο πιπέρι καγιέν ή ταμπάσκο

Εκτέλεση

Γεμίζουμε τα δύο τρίτα μιας μεγάλης κατσαρόλας με νερό.

Περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση και προσθέτουμε το ξίδι. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει.

Για τη σάλτσα hollandaise: Λιώνουμε τις 10 κ.σ. βούτυρο. Βάζουμε 3 κρόκους αυγού, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπλέντερ.

Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 20-30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα των αυγών ένα πιο ανοιχτό χρώμα.

Γυρίζουμε το μπλέντερ στη χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνουμε το ζεστό λιωμένο βούτυρο αργά αργά, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Μπορούμε να προσθέσουμεπερισσότερο αλάτι ή χυμό λεμονιού για πιο έντονη γεύση.

Το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να το σερβίρουμε. Το αφήνουμε κοντά στο μάτι της κουζίνας για να το διατηρήσουμε ζεστό – αλλά όχι καυτό.

Φτιάχνουμε τα αυγά ποσέ: Σπάμε ένα αυγό τη φορά σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια το αφήνουμε να γλιστρήσει μέσα στο νερό που σιγοβράζει.

Μόλις αρχίσει να στερεοποιείται, ρίχνουμε και το επόμενο αυγό και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε και τα τέσσερα μέσα στην κατσαρόλα.

Κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 4 λεπτά.

Όταν έρθει η ώρα να τα αφαιρέσουμε, τα σηκώνουμε απαλά με μια τρυπητή κουτάλα.

Μόλις μπουν όλα τα αυγά στο νερό που βράζει, ασχολούμαστε με το ψήσιμο του ψωμιού.

Στήνουμε το πιάτο: Βάζουμε 2 φέτες του ψωμιού στο κέντρο του πιάτου και στη συνέχεια βάζουμε ένα αυγό πάνω σε κάθε φέτα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα και τοποθετούμε τα αλλαντικά στην κορυφή.

Μπορούμε να προσθέσουμε μαϊντανό ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο ως γαρνιτούρα.

Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.