X

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Υλικά

Υλικά για 4 σάντουιτς

Για το βούτυρο παρμεζάνας

3 κ.σ. βούτυρο εκτός ψυγείου, να έχει μαλακώσει

¼ της κούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα

¾ κ.γ. σκόνη σκόρδου

¼ κ.γ ημίχονδρο αλάτι

Για το ψωμί

4 μεγάλες φέτες (2 εκ. πάχος) από καλό ψωμί (π.χ. ταψιού με ξινό προζύμι)

12 σπαράγγια φρέσκα (αφαιρούμε τις σκληρές άκρες και τα κόβουμε κατά μήκος στα δυο)

1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χοντρό αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. βούτυρο

4 αβγά

μπούκοβο

αλάτι ψιλό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το βούτυρο παρμεζάνας: σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι.

Απλώνουμε τα σπαράγγια στο ταψί, τα ραντίζουμε με λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά κουνώντας τα τακτικά, ώστε να αρπάξουν απ’ όλες τις μεριές.

Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με το βούτυρο παρμεζάνας και τις ψήνουμε με κάποιον από τους τρόπους που προείπαμε.

Μοιράζουμε από πάνω τους τα σπαράγγια.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και νάβουμε το μάτι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Σπάμε προσεκτικά τα αβγά και τα τηγανίζουμε όπως θέλουμε: καλύτερο είναι ο κρόκος να μη σκληρύνει, 3-4 λεπτά.

Σερβίρουμε από ένα αβγό πάνω από το κάθε σάντουιτς και αρταίνουμε με μπούκοβο, ψιλό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.