Υλικά
Υλικά για 4 σάντουιτς
Για το βούτυρο παρμεζάνας
3 κ.σ. βούτυρο εκτός ψυγείου, να έχει μαλακώσει
¼ της κούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
¾ κ.γ. σκόνη σκόρδου
¼ κ.γ ημίχονδρο αλάτι
Για το ψωμί
4 μεγάλες φέτες (2 εκ. πάχος) από καλό ψωμί (π.χ. ταψιού με ξινό προζύμι)
12 σπαράγγια φρέσκα (αφαιρούμε τις σκληρές άκρες και τα κόβουμε κατά μήκος στα δυο)
1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
4 αβγά
μπούκοβο
αλάτι ψιλό
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το βούτυρο παρμεζάνας: σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι.
Απλώνουμε τα σπαράγγια στο ταψί, τα ραντίζουμε με λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά κουνώντας τα τακτικά, ώστε να αρπάξουν απ’ όλες τις μεριές.
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με το βούτυρο παρμεζάνας και τις ψήνουμε με κάποιον από τους τρόπους που προείπαμε.
Μοιράζουμε από πάνω τους τα σπαράγγια.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και νάβουμε το μάτι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Σπάμε προσεκτικά τα αβγά και τα τηγανίζουμε όπως θέλουμε: καλύτερο είναι ο κρόκος να μη σκληρύνει, 3-4 λεπτά.
Σερβίρουμε από ένα αβγό πάνω από το κάθε σάντουιτς και αρταίνουμε με μπούκοβο, ψιλό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.