Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες
Για το πέστο
350 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού
2-4 σκελίδες σκόρδου (ανάλογα με την αντοχή σας)
½ κούπα καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης ψημένα και ανάλατα
ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το ψωμί
4 (2 εκ. πάχος) από στρογγυλό καρβελάκι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι ψιλό
1 κόκκινη πιπεριά λεπτά κομμένη
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το πέστο, τις σκελίδες σκόρδου, τα φιστίκια και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε για πολύ λίγο.
Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού με έναν από τους τρόπους που προαναφέραμε (γκριλ, bbq, τηγάνι).
Τις επαλείφουμε με γενναία ποσότητα από σκορδάτο πέστο, προσθέτουμε μερικές λωρίδες από την πιπεριά και την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα.
Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.