Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
1/2 λίτρο γάλα
3 αυγά
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο θυμάρι η ρίγανη
λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε στρογγυλές φέτες τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό για 1-2 ώρες να βγάλουν το ζουμί τους.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα με μισό ποτήρι νερό αλάτι και πιπέρι.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Τις βάζουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τις μελιτζάνες και ρίχνουμε από πάνω τα τυριά. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τις μελιτζάνες.
Αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα τυριά και να απορροφήσουν το γάλα και τα αυγά.
Όταν ψηθεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Τέλος, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.