Υλικά
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πρ. αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
ζωμό ή νερό (όσο χρειαστεί για να βράσουν οι πατάτες)
μαϊντανό φρέσκο και ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τον μαϊντανό και όταν οι πατάτες πάρουν ένα ξανθό χρώμα σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε 2 μέρη ζωμό λαχανικών και 1 μέρος νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν.
Αν έχει μείνει λίγο ζουμί και οι πατάτες είναι άβραστες προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη.
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν οι πατάτες βράσουν και "μελώσουν”.
Κατά προτίμηση σερβίρονται ζεστές με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.