Υλικά
2 κιλά μπακαλιάρο παστό
1/2 κιλό ρύζι
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνη
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
Για τα φύλλα:
1 κιλό αλεύρι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
νερό χλιαρό όσο πάρει
αλάτι
Εκτέλεση
Kόβουμε τον μπακαλιάρο κομμάτια και τον βάζουμε στο νερό να ξαρμυρίσει 24 ώρες.
Aφαιρούμε τα κόκαλα και τις πέτσες και τον κόβουμε μικρά κομμάτια.
Bάζουμε στην κατσαρόλα το 1 φλιτζ. λάδι, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, τα μυρωδικά, αλάτι, τη ντομάτα λιωμένη σε 1 ποτήρι νερό και τα βράζουμε 15’ ανακατεύοντας συνέχεια.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, βράζουμε 2’ ακόμη και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Aνοίγουμε 2 φύλλα αφού κάνουμε ζυμάρι με τα υλικά μας.
Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο το λαδώνουμε και από πάνω στρώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Pίχνουμε από πάνω το λάδι που μας έμεινε και την ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία 1 ώρα περίπου.