Υλικά
4 μπριζόλες
1 κιλό αντίδια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μάτσο μεγάλο σέλινο ή δυο μικρά
αλάτι
πιπέρι
λάδι
2 λεμόνια
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό (αρετσίνωτο)
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπριζόλες με λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τις σοτάρουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφού μαραθεί λίγο σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο και προσθέτουμε το 1/3 από το σέλινο που έχουμε να ρίξουμε στο φαγητό μας.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό και βράζουμε έως να γίνουν οι μπριζόλες.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και αφού προσθέσουμε λίγο νερό γιατί θα βγάλουν και τα χόρτα, αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε το σέλινο και τα χόρτα (αν είναι μεγάλα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια).
Ανακατεύουμε έως να κατακάτσουν και αφήνουμε να βράσουν.
Στο μεταξύ διορθώνουμε το αλάτι.
Λίγο πριν βράσουν βάζουμε και τις μπριζόλες από πάνω και ρίχνουμε και το λεμόνι.