Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κρέμα γάλακτος
1 κούπα γάλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφουμε ένα πυρέξ καλά με βούτυρο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Στρώνουμε τις πατάτες πάνω στο πυρέξ μας.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα τυριά, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τις πατάτες με το μίγμα του μπλέντερ και σκεπάζουμε το πυρέξ μας με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και στην συνέχεια ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες μας.