Υλικά
1 1/2 κιλό πατάτες
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
6 φέτες καπνιστό ζαμπόν
4 κουταλιές μαργαρίνη
300 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες (κατά προτίμηση σε ροδέλες).
Με τη μία κουταλιά βούτυρο αλείφουμε ένα πυρέξ και λιώνουμε το υπόλοιπο.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι, και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Στρώνουμε τις πατάτες στο πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε το μίγμα με την κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με το ζαμπόν ψιλοκομμένο και το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε το πυρέξ με το καπάκι του ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα στους 175 βαθμούς.
Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
Μετά βγάζουμε το πυρέξ απ’ το φούρνο, το αφήνουμε για ένα τέταρτο περίπου και σερβίρουμε.