Υλικά
1 1/2 κιλό πατάτες
1 1/2 κούπα τυρί κίτρινο, τριμμένο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεσαία κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο αλάτι και μέσα βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σκεπασμένες με νερό.
Μόλις μαλακώσουν λίγο (μπορούμε εύκολα να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι) τις στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τα μπαχαρικά μας και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί παραχώνοντάς το σε αρκετά σημεία μέσα στον πουρέ.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για ένα τέταρτο της ώρας περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.