Υλικά
1 κιλό αλεύρι ολικής
3 κοφτά κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
70 γρ. μέλι
2 ποτήρια χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε περίπου 15-20 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη, πλάθουμε 3 ψωμάκια (καρβελάκια ή φραντζολάκια) και τοποθετούμε σε αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί και σε ταψί.
Σκεπάζουμε τα ψωμάκια με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 2 ώρες σε ζεστό περιβάλλον.
Χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι σε τρία σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.