Υλικά
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. γαρίδες μέτριες
350 γρ. καλαμαράκια
πάπρικα
σκόρδο
μαιντανό
βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
κόλιαντρο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες με τα καλαμαράκια στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Στο μεταξύ βράζουμε το κριθαράκι 4 λεπτά λιγότερο από τον κανονικό χρόνο βρασμού τους.
Στο σκεύος που σοτάραμε τα θαλασσινά προσθέτουμε το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας με 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Καρυκεύουμε.
Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το κριθαράκι και τα θαλασσινά.
Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να μελώσει το φαγάκι.