Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
3-4 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κύμινο
700-800 γρ. καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κούπες ζωμό λαχανικών
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο.
Τα τσιγαρίζουμε ( 2-3 λεπτά, όχι παραπάνω).
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε ξανά λιγάκι μέχρι να μυρίσει, για ένα λεπτό.
Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, το ζωμό και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Πού και πού ρίχνουμε κι ένα ανακάτεμα.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει.
Με μια μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λεία.
Τη γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε.
Σε αυτό το στάδιο αποφασίζουμε αν τη θέλουμε πιο αραιή, προσθέτοντας λίγο ζεστό νεράκι και σερβίρουμε.