Υλικά
500 γρ. φασόλια
800 γρ. σπανάκι τρυφερό πλυμένο και καθαρισμένο ή διάφορα χόρτα (ψιλικά)
5 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με το πράσινο μέρος κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κομμένα
200 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό του)
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το καρότο σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τη ντομάτα αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα φασόλια.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το σπανάκι ή τα διάφορα χόρτα, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.