X

Ψάρι με Γαλέτα

Η συνταγή για ψάρι με γαλέτα.

Υλικά

2 μεγάλες γλώσσες ή άλλο ψάρι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

4-5 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια

12 ελιές καλαμών σε μικρά κομμάτια

1 κ.σ. κάπαρη ξεπλυμένη

1/2 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. γαλέτα

3-4 κ.σ. λάδι

λίγο λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε τις ελιές, το μαϊντανό, την κάπαρη, τη ρίγανη και τη λιαστή ντομάτα.

Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές σούπας νερό, λίγο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να φύγει όλο το νερό και να μείνει με το λαδάκι.

Βάζουμε τις γλώσσες σε ένα λαδωμένο ταψάκι και βάζουμε από πάνω τους το μίγμα και πασπαλίζουμε με τη γαλέτα.

Ρίχνουμε λίγο κρασί χωρίς να πέσει επάνω στο ψάρι, ίσα να βραχεί ο πάτος του ταψιού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.