Υλικά
1 μέτριο φύλλο μπακαλιάρο παστό
3-4 μεγάλα πράσα
1 ρίζα σέλερι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
λάδι
αλεύρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το φύλλο του μπακαλιάρου σε μικρές μερίδες και αφήνουμε να ξαρμυρίσει σε νερό αλλάζοντας το κάθε 5-6 ώρες, 2 μέρες πριν το μαγειρέψουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα, το σέλερι και το μαϊντανό, αφού πρώτα τα πλύνουμε και τα ψιλοκόψουμε.
Τα σοτάρουμε με αρκετό λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο με τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες και πολύ λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να έχει δέσει σχεδόν η σάλτσα.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Τα τοποθετούμε με προσοχή να μην διαλυθούν στην κατσαρόλα με τα πράσα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Συνήθως δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι καθώς ο μπακαλιάρος είναι ήδη λίγο αλμυρός οπότε καλό είναι να δοκιμάσουμε πριν προσθέσουμε κι άλλο.