Υλικά
5 μεγάλα κρεμμύδια
1 λίτρο ζωμό μοσχαριού
ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
4 φέτες ψωμί
τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν. Δεν πρέπει να καούν.
Αυτό θα πάρει περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε άλλα 20 λεπτά.
Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού και από τις δύο πλευρές στο γκριλ, τις πασπαλίζουμε με άφθονη γραβιέρα, ξαναβάζουμε στο γκριλ και αφήνουμε να λιώσει το τυρί.