Υλικά
6 μελιτζάνες τσακώνικες
6 κολοκυθάκια τρυφερά
1 πιπεριά πράσινη και μια κόκκινη κομμένες σε ροδέλες (προαιρετικά)
6 φέτες μπέικον
6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
1 κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
3 μεγάλες ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι
300 γρ. τυριά τριμμένα (κασέρι, κεφαλογραβιέρα )
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια απλή σάλτσα ντομάτας με το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε στο τηγάνι ή στο γκριλ τα λαχανικά κομμένα σε φέτες, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο και έχουμε ελαφρώς αλατίσει.
Παίρνουμε ένα μέτριο πυρέξ βάζουμε λίγη σάλτσα κάτω και στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες, μια σειρά κολοκυθάκια, 3 φέτες μπέικον κομμένο με το χέρι σε μεγαλύτερα κομμάτια να πάει σε όλη την επιφάνεια και 3 φέτες γαλοπούλα κομμένη με τον ίδιο τρόπο.
Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα, τις μισές πιπεριές αν βάλουμε και τη μισή ποσότητα των τυριών.
Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνουμε με τα τυριά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.