Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
6 σκελίδες σκόρδο
1/2 λίτρο ξίδι
λάδι
1/5 σελινόριζα
αλάτι
πιπέρι
1 καυτερή πιπεριά
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες.
Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε στρώσεις σε ένα σουρωτήρι για 12 ώρες (καλύτερα για όλη τη νύχτα).
Τους βάζουμε ένα βαρύδι από πάνω για να τις πατάει.
Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε μισό λίτρο ξύδι να πάρει βράση.
Ρίχνουμε σταδιακά τις μελιτζάνες στο ξίδι και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Τις βάζουμε πάλι να στραγγίσουν αλλά και να κρυώσουν.
Παίρνουμε μια-μια τις φέτες της μελιτζάνας και τις βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μην έχουμε άλλες μελιτζάνες πατώντας τες να μην μείνουν κενά αέρα.
Εν τω μεταξύ μέσα στο καυτό ξίδι έχουμε βάλει μερικούς κόκκους πιπεριού, τα σκόρδα και την καυτερή πιπεριά.
Όταν βάλουμε και την τελευταία στρώση μελιτζάνας, ρίχνουμε τα καρότα και το σέλινο.
Βάζουμε και το ξίδι από πάνω όπως είναι καυτό.
Τέλος ρίχνουμε και λάδι μέχρι να σκεπαστούν όλα καλά.
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να γίνει για αρκετές μέρες.