Υλικά
1/2 κιλό μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
6 αυγά
1 φλ. του καφέ γάλα εβαπορέ
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ρίγανη ή θυμάρι
λίγο χονδρό αλάτι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις περνούμε από χονδρό τρίφτη.
Τις αφήνουμε με χονδρό αλάτι μία ώρα.
Αφού τις ξεπλύνουμε καλά τις στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι βαθύ το ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε.
Σε άλλο σκεύος βάζουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο, τη δάφνη, ολόκληρο το κρεμμύδι, την πιπεριά κομμένη στα δύο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και αλατοπιπερώνουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγάκι νερό στη σαλτσούλα.
Αφού δέσει η σάλτσα και κλείσουμε το μάτι, αφαιρούμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τη δάφνη.
Αλείφουμε ένα ταψί με την κουταλιά βουτύρου που μας περίσσεψε και στρώνουμε την μισή ποσότητα τυριών.
Από πάνω ρίχνουμε μια στρώση μίγματος μελιτζάνας και τελευταία μία στρώση σάλτσας τομάτας.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις αφήνοντας για το τέλος τα υπόλοιπα τυριά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ και περιχύνουμε το ταψάκι μας.
Αφού το αφήσουμε 20 λεπτά με μισή ώρα το φουρνίζουμε για 30 λεπτά.