Υλικά
15 πατατούλες μικρές ή 7 μεσαίες
2 πιπεριές μεγάλες πράσινες
2 πιπεριές μεγάλες κόκκινες
3-4 καρότα
2 κρεμμύδια μεγάλα
500 γρ. μανιτάρια μεγάλα
300 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. δενδρολίβανο
2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
2 κ.γ. μουστάρδα απλή
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. μέλι
3 κ.γ. μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατατούλες, αλλά δεν τις καθαρίζουμε.
Τρίβουμε καλά την φλούδα και αφαιρούμε τυχόν μεγάλα στίγματα.
Αν οι πατάτες είναι μεγάλες, τις κόβουμε στα δύο, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, π.χ. στα τέσσερα.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να είναι όλα απλωμένα.
Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και την σκόνη μουστάρδας και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Όσο περιμένουμε, βάζουμε σε ένα ποτήρι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, το δενδρολίβανο, την απλή μουστάρδα, το μπαλσάμικο και το μέλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Όταν περάσουν τα 40 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με μία σπάτουλα ή πρέσα του πουρέ πιέζουμε τις πατάτες να σπάσουν λίγο, χωρίς όμως να τις λιώσουμε.
Περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του ταψιού με το μείγμα που ετοιμάσαμε και βάζουμε ξανά το ταψί στον φούρνο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.