Υλικά
4 πατάτες μεγάλες
300 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά ψιλοκομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα τυρί σκληρό τριμμένο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρυπάμε στα διάφορα σημεία.
Χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις ψήνουμε στο φούρνο.
Όταν είναι έτοιμες και μαλακές, τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα καπάκι από το επάνω μέρος και αδειάζουμε αρκετό από το εσωτερικό τους, αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Φτιάχνουμε τη γέμιση.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και το σπανάκι στο τέλος να πιει τα υγρά του.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας το εσωτερικό από τις 3 πατάτες λιωμένο, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το χυμό και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τις αδειασμένες πατάτες πολύ καλά και τις φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.