Υλικά
2 φλιτζάνια ρεβίθια (βρασμένα στραγγισμένα)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κ.γ. κύμινο
1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
Για τη σάλτσα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Μουσκεύουμε το ψωμί στη μαυροδάφνη.
Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε μέσα στα ρεβίθια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Τα προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10’.
Για τη σάλτσα ντομάτας βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράσουν για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά έως ότου μελώσει η σάλτσα.