Υλικά
2 κιλά χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μερίδες
1 πιπεριά
2 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
5 κ.σ. κόκκινη γλυκιά πάπρικα
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 κ.σ. τριμμένο σκόρδο
3 ξερά φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα στο λάδι το κρέας, μέχρι να ασπρίσει και να πάρει λίγο χρώμα, στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, δάφνη, κόκκινο γλυκό πιπέρι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη, μπούκοβο και στο τέλος το σκόρδο.
To αφήνουμε να βράσει 40 λεπτά περίπου, χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά, να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε τέλος την ψιλοκομμένη πιπεριά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να βράσει και να μελώσει