Υλικά
300 ml νερό
5 γρ. μαγιά
250 γρ. σιμιγδάλι
250 γρ. αλεύρι
15 γρ. ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά με τα χέρια σε ένα πάγκο όπου έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 1,5 με 2 ώρες.
Λαδώνουμε ένα ταψί και το αλευρώνουμε.
Πλάθουμε τη ζύμη σε καρβελάκι και τοποθετούμε στο ταψί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Το ψωμί φούρνου σπιτικό με σιμιγδάλι, είναι έτοιμο.