Υλικά
1 κιλό δυνατό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
2 κουταλάκια αλάτι
ζεστό νερό (όσο πάρει)
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαγιά με το αλάτι σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με τη λιωμένη μαγιά και το αλάτι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, ρίχνοντας σιγά-σιγά όσο ζεστό νερό χρειαστεί, μέχρι να πετύχουμε ζύμη μαλακή, να μην κολλά στα δάχτυλα.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική προσθέτοντας λίγο αλεύρι αν χρειαστεί.
Τη μοιράζουμε σε 2 ίσα μέρη (φρατζόλες ή καρβελάκια) και τα βάζουμε σε λαδωμένα σκεύη.
Στρογγυλά ταψάκια για τα καρβελάκια ή μακρόστενες φόρμες για τις φρατζόλες.
Μπορούμε να βάλουμε όλη τη ζύμη σε ένα ταψί ή φόρμα αν θέλουμε 1 κιλό και όχι 2 τεμάχια του μισού κιλού.
Σκεπάζουμε με αλευρωμένη πετσέτα και τα βάζουμε στο φούρνο 25 βαθμών για να υπάρχει ζέστη και να φουσκώσουν μέχρι να φτάσουν στο χείλος του ταψιού.
Τρυπάμε τη ζύμη σε μερικά σημεία και ψήνουμε τα ψωμάκια στους 200 βαθμούς να ροδοψηθούν.
Μόλις είναι έτοιμα, αλείφουμε τις επιφάνειες με ελαιόλαδο για να μαλακώσει η κόρα.
Τα διατηρούμε τυλιγμένα σε πετσέτα και κλεισμένα σε σακούλα αν θα τα καταναλώσουμε σύντομα ή σε σακούλα στην κατάψυξη.