Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
200 ml. νερό περίπου
Για τον χυλό που θα μας βοηθήσει να κολλήσουμε το σουσάμι μας:
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
σουσάμι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο νερό χλιαρό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει η μαγιά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και σκεπάζουμε με πετσέτα.
Αφήνουμε για 1/2 ώρα να φουσκώσει.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι μας στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ανοίγουμε το ζυμάρι πιέζοντας με τα δάχτυλά μας, για να γίνει λεπτό και με τρύπες.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό, προκειμένου να πάρουμε ένα ελαφρύ χυλό.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας με τον χυλό .
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά ή ως να πάρει χρυσό χρώμα.