Υλικά
1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
νερό χλιαρό
σουσάμι, προαιρετικά
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Το βάζουμε σε λεκάνη μαζί με τη μαγιά.
Σε λίγο νερό ανακατεύουμε το αλάτι.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και το λάδι στο αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία με αντιστάσεις και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα τη γάστρα.
Την "ζεσταίνουμε" καλά, τουλάχιστον 20 λεπτά.
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το πατάμε να "κάτσει" και το ξανά ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά.
Φτιάχνουμε καρβελάκια και τα βάζουμε πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και βάζουμε το ψωμί.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε 30 λεπτά.
Έπειτα βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε ακόμα 15 λεπτά.