Υλικά
1 και 1/2 κ.σ. μαγιά ξερή
1/2 κούπα νερό
1 κούπα γάλα
1/4 κούπας βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
4-5 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
Για τη γέμιση:
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σταφίδες ή καρύδια χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε νερό, γάλα και βούτυρο μέχρι 40 βαθμούς.
Ανακατεύουμε μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και 4 κούπες αλεύρι.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ή με γάντζο ή με τα χέρια προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί περίπου 30 λεπτά, μετά τα κόβουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μικρού αυγού.
Ανακατεύουμε τη γέμιση, βούτυρο, ζάχαρη και σταφίδες. Στρώνουμε μια στρώση ζύμη, από πάνω περιχύνουμε λίγη από τη γέμιση, ξανά δεύτερη στρώση, πάλι τη γέμιση, μέχρι να τελειώσει ζύμη και γέμιση.
Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.