Υλικά
5 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μόνο την ψίχα ψιλοτριμμένη
5 κουταλιές γάλα φρέσκο ή εβαπορέ όχι αραιωμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, χτυπάμε πολύ καλά τ’ αυγά να αφρατέψουν.
Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε με την σειρά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι: το γάλα, το αλατοπίπερο, το λάδι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το τριμμένο ψωμί και στο τέλος το μίγμα του αλευριού.
Θα πρέπει να σχηματιστεί ένας παχύς χυλός.
Καίμε το λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά γιατί στη δυνατή το αυγό αρπάζει εύκολα και μπορεί να καούν.
Σερβίρουμε ζεστούς με χωριάτικη σαλάτα.