Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
4 φρέσκιες, μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ντοματοπολτό
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κύβο λαχανικών
νερό
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρίζουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σοταριστεί καλά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπολτό, την κανέλα, το αλατοπίπερο και νερό περίπου 1 ποτήρι.
Σιγοβράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 45 λεπτά έχοντας τον νου μας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Αφού βράσουν ανάλογα πώς τα θέλει ο καθένας, τα σουρώνουμε και τα αλατίζουμε.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, βάζουμε το βούτυρο και τον λιωμένο ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να κάψουν ελαφρά πάνω στην φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια μας.
Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με τον κιμά και με μπόλικο τριμμένο τυράκι.