Υλικά
1 κιλό αρακάς
4 καρότα κομμένα σε φετάκια
1 μαρούλι χοντροκομμένο
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά μας.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα καρότα, τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια.
Τα αφήνουμε να αχνιστούν.
Προσθέτουμε τον αρακά.
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο νερό).