Υλικά
2 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια , καλά στραγγισμένα και λιωμένα με πιρούνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κ.γ. κύμινο
1 φλιτζ. μαυροδάφνη
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
Για τη σάλτσα:
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε ελαφρά το ψωμί στη μαυροδάφνη.
Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε μέσα στα ρεβίθια.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε στην σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας να βράσουν για 15 λεπτά.