Υλικά
1,5 κιλό κρέας (κατά προτίμηση λαιμό που δεν εχει ίνες και μάλιστα με λυπάκι)
7 μελιτζάνες κανονικές στο μέγεθος κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια
ελαιόλαδο
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
ρίγανη
2 κουταλιές μουστάρδα
Εκτέλεση
Στην αρχή ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια γεμίζουμε νερό την κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί καλά το κρέας και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ξαφρίζοντάς καλά μέχρι να σωθεί το νερό (περίπου 1.5 ώρες).
Αφού γίνει το κρέας το βγάζουμε και κρατάμε το ζωμό.
Μελιτζάνες-Πατάτες: Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε τις κομμένες μελιτζάνες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (να μην γίνουν εντελώς).
Στη συνέχεια τηγανίζουμε το ίδιο και τις πατάτες (και αυτές να μην γίνουν εντελώς).
Βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τραβήξει όσο λάδι γίνεται.
Σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις κομμένες σε κύβους ντομάτες και την τριμμένη ντομάτα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό που κρατήσαμε από το κρέας, το κρέας, το μαιντανό όλα τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα αραιωμένη με λίγο νερό (σε ένα φλιτζάνι του καφέ) και τα αφήνουμε να πάρει μία βράση περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε με το κρέας ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.
Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου μία ώρα σε δυνατή φωτιά.