Υλικά
Υλικά για 6 σάντουιτς
1,5 κιλό χοιρινό κρέας, από μπούτι
6 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
6 ψωμάκια σάντουιτς
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
6 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου
6 φέτες ζαμπόν
μερικές πίκλες της αρεσκείας σου
μουστάρδα Dijon
Για το μείγμα μπαχαρικών:
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
1 αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χαράζεις το κρέας σε σταυρωτό μοτίβο από τη λιπαρή πλευρά και τοποθετείς στις σχισμές το σκόρδο.
Ανακατεύεις τα υλικά για το μείγμα μπαχαρικών και με το αλείφεις σε κάθε σημείο του χοιρινού.
Στρώνεις στο κάτω μέρος του ταψιού τα κρεμμύδια και βάζεις επάνω τους το κρέας, πριν το ψήσεις για περίπου 1 ώρα. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς και το αφήνεις να ψηθεί για ακόμη 4 ώρες, τσεκάροντας τακτικά. Αν χρειαστεί προσθέτεις νερό στο ταψί.
Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο, το βγάζεις από το φούρνο και το κόβεις σε φέτες.
Ξεκινάς το χτίσιμο του σάντουιτς: Στη βάση του ψωμιού μπαίνει το ψητό χοιρινό, από πάνω το τυρί και αμέσως μετά το ζαμπόν και οι πίκλες. Η μουστάρδα μπαίνει στο επάνω μέρος του ψωμιού.