Υλικά
φύλλο για πίτες
700 γρ. μανιτάρια σε φέτες
4 πατάτες
250 γρ. τυρί
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτηράκι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λάδι για το φύλλο και για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε προς το τέλος το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε για λίγο να ψηθεί το κρεμμύδι και ανοίγουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις πατάμε ζεστές με ένα πιρούνι .
Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και ενώνουμε την πατάτα με τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τα φύλλα σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.