Υλικά
400 γρ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
500 γρ. πράσα ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος
1/2 φλιτζ. λάδι
2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. τυρί τριμμένο
2 αυγά
άνηθο ψιλοκομμένο
1 φύλλο κουρού ή σφολιάτα ή ζύμη για αλμυρή τάρτα
Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε να στραγγίξει.
Σοτάρουμε στο λάδι τα πράσα και τα κρεμμυδάκια για 10 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε πιπέρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το φύλλο σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε τον πάτο της ζύμης με τυρί.
Μετά βάζουμε το μείγμα της κολοκύθας το οποίο θα πρέπει να μην έχει υγρά.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών και τέλος το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 180 βαθμούς στη χαμηλή σχάρα του φούρνου.