Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό, κομμένο σε μικρές μερίδες
500 γρ. καρδούλες από σπανάκι χοντροκομμένες
1 ματσάκι σέσκουλα χοντροκομμένα
1 ματσάκι λάπατα χοντροκομμένα
1 ματσάκι μυρώνια χοντροκομμένα
1 ματσάκι παπαρούνες χοντροκομμένες
1 ματσάκι καυκαλήθρες χοντροκομμένες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
8 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το χοιρινό, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει και να μείνει με λίγο ζουμί.
Μόλις βράσει το κρέας, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά χόρτα, πολύ καλά πλυμμένα, στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μαζί με το κρέας.
Όταν βράσουν, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.