X

Μπακαλιάρος Κατσαρόλας

Η συνταγή για νόστιμο μπακαλιάρο κατσαρόλας.

Υλικά

600 γρ. ξαλμυριασμένος μπακαλιάρος

2 σκελίδες σκόρδο,

2 κ.σ. ελαιόλαδο

750 γρ. πράσο, σε ροδέλες

500 γρ. πατάτες, σε χοντρές ροδέλες

1 φύλλο δάφνης

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

750 γρ. νερό

1 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σκόρδο σε λάδι μέχρι να ροδίσει.

Αφού το βγάλουμε, σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και δάφνη.

Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά.

Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για μισή ώρα.

Λιώνουμε το σοταρισμένο σκόρδο και το ανακατεύουμε με την πάπρικα.

Τοποθετούμε όλο το μίγμα σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε.

Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τα τοποθετούμε και αυτά στο τηγάνι.

Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.