Υλικά
600 γρ. ξαλμυριασμένος μπακαλιάρος
2 σκελίδες σκόρδο,
2 κ.σ. ελαιόλαδο
750 γρ. πράσο, σε ροδέλες
500 γρ. πατάτες, σε χοντρές ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
750 γρ. νερό
1 κ.γ. πάπρικα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σκόρδο σε λάδι μέχρι να ροδίσει.
Αφού το βγάλουμε, σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και δάφνη.
Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για μισή ώρα.
Λιώνουμε το σοταρισμένο σκόρδο και το ανακατεύουμε με την πάπρικα.
Τοποθετούμε όλο το μίγμα σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε.
Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τα τοποθετούμε και αυτά στο τηγάνι.
Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος.