Υλικά
500 γρ αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ βούτυρο φρέσκο
1 αυγό
1 ασπράδι
150 ml γάλα
1 κύβο μαγιά, φρέσκια μαγιά (42 γρ.)
200 γρ. σταφίδες
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε το γάλα.
Βάζουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί, βάζουμε όλα τα υλικά στη λεκάνη του μίξερ και με το γάντζοζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 30 λεπτά να διπλασιαστεί η ζύμη.
Στη συνέχεια και πάλι το ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 50 γρ. το ένα.
Από αυτά τα κομμάτια κάνουμε μακρόστενα ρολά περίπου 8 πόντους το ένα.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί που είναι στρωμένο με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνουμε λίγο χώρο ανάμεσα.
Αφήνουμε και πάλι για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια αλείφουμε τα ρολά με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά.