Υλικά
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
200 γρ. κρεμμύδια
150 γρ. ντομάτα
2 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια (αναλόγως το μέγεθος τα κόβουμε στα δυο η περισσότερα κομμάτια) και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξίδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη δάφνη και συμπληρώνουμε λίγο νερό (1/2 ποτήρι περίπου, γιατί τα μανιτάρια θα αφήσουν αρκετό νερό).
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει το φαγητό για 1 ώρα, προσέχοντας να μην τελειώσει το νερό.