X

Αγκινάρες Τηγανητές

Πώς θα φτιάξετε τις νοστιμότερες τηγανητές αγκινάρες.

Υλικά

2 μεγάλες αγκινάρες

200 γρ. αλεύρι

αλάτι

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες.

Υπάρχουν 2 τρόποι για να τις φτιάξουμε.

Βράζουμε τις κομμένες στη μέση αγκινάρες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.

Μετά τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε. Ή δεν βράζουμε καθόλου τις αγκινάρες.

Τις κόβουμε στη μέση, σε φέτες ή στα 8.

Αλατίζουμε το αλεύρι, τις αλευρώνουμε (αν θέλουμε τις περνάμε και από αυγό) και τις τηγανίζουμε.

Με τον πρώτο τρόπο γίνονται πιο μαλακές, με το δεύτερο πιο τραγανές.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές