Υλικά
1 μεγάλο κουνουπίδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασιού ξίδι
1 1/2 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
μπόλικο μαϊντανό
Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, πλένουμε καλά και στεγνώνουμε. ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, χαμηλώνουμε το μάτι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί.
Στον πάτο της κατσαρόλας, ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει.
Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα (μισή ωρίτσα περίπου, να το τρυπάτε και να είναι τρυφερό), ρίχνουμε το ξίδι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο πολύ (και) φρέσκο μαϊντανό.