Υλικά
1/2 κιλό βρασμένο μπρόκολο (χωρίς τα κοτσάνια)
1/2 φλιτζ. κίτρινο τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα τυριού:
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
2 1/2 φλιτζ. χλιαρό γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
άσπρο πιπέρι
Προαιρετικά:
1/2 φλιτζ. καλαμπόκι βρασμένο
1/2 φλιτζ. καρότα βρασμένα σε μικρά κυβάκια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε χτυπώντας με το χτυπητήρι.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την κρατάμε για μετά.
Αχνίζουμε το μπρόκολο για 5 έως 6 λεπτά ώσπου να μαλακώσει και το βάζουμε σε ένα πυρέξ αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα στην οποία προαιρετικά προσθέσαμε το καλαμπόκι, τα καρότα.
Προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Το ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στο φούρνο.