Υλικά
500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
500 γρ. πανσέτα χοιρινή
1/2 κιλό ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκο-μμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό και 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό για να μαλακώσουν.
Τα βράζουμε για 1/2 ώρα περίπου
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά ψιλοκομμένα, το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το σέλινο, το ντοματάκι, το σκόρδο, τη δάφνη. το λάδι, και τις πανσέτες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για τουλάχιστον μία ώρα.
Όταν το φαγητό πιει το νερό του και δούμε ότι τα ρεβίθια έχουν μαλακώσει, είναι έτοιμο.