X

Μελιτζανόπιτα με Μανιτάρια και Καρύδια

Η συνταγή για μελιτζανόπιτα με μανιτάρια και καρύδια.

Υλικά

2-3 μελιτζάνες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1-2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ

αλάτι

πιπέρι

λίγο νερό

Για το φύλλο:

1 κιλό αλεύρι σκληρό

1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο

νερό όσο χρειαστεί (για να γίνει η ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια)

1 κ.γ. αλάτι

3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και της πίτας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και μετά από 2-3 λεπτά τη μελιτζάνα.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές, τις σοτάρουμε και αυτές 2-3 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι με λίγο νερό.

Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φουσκώσει λίγο το ρύζι.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα καρύδια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το φύλλο: Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό.

Ζυμώνουμε, μέχρι να κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας (1 1/2 ποτήρι περίπου νερό).

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 4 μέρη και κάνουμε αντίστοιχα 2 ή 4 φύλλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί του φούρνου, στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω, το λαδώνουμε, μετά βάζουμε το άλλο φύλλο και βάζουμε τη γέμιση, η οποία πρέπει να είναι χλιαρή.

Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο, το βάζουμε πάνω από τη γέμιση, το λαδώνουμε και προσθέτουμε το 4ο φύλλο.

Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούςγια 1 ώρα περίπου.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.