Υλικά
2-3 μελιτζάνες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
αλάτι
πιπέρι
λίγο νερό
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
νερό όσο χρειαστεί (για να γίνει η ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια)
1 κ.γ. αλάτι
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και της πίτας
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και μετά από 2-3 λεπτά τη μελιτζάνα.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές, τις σοτάρουμε και αυτές 2-3 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι με λίγο νερό.
Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φουσκώσει λίγο το ρύζι.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα καρύδια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το φύλλο: Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό.
Ζυμώνουμε, μέχρι να κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας (1 1/2 ποτήρι περίπου νερό).
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 4 μέρη και κάνουμε αντίστοιχα 2 ή 4 φύλλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί του φούρνου, στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω, το λαδώνουμε, μετά βάζουμε το άλλο φύλλο και βάζουμε τη γέμιση, η οποία πρέπει να είναι χλιαρή.
Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο, το βάζουμε πάνω από τη γέμιση, το λαδώνουμε και προσθέτουμε το 4ο φύλλο.
Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούςγια 1 ώρα περίπου.