Υλικά
2 κιλά ψάρι φρέσκο ή και καταψυγμένο
1 κιλό σέλινο, τρυφερό
1-2 σελινόριζες, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι, το κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο.
Κόβουμε τη σελινόριζα.
Τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κομμάτια της σελινόριζας και το σέλινο.
Από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες του ψαριού τη μια δίπλα στην άλλη.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε 1-2 κουταλιές νερό.
Τότε, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, για 5-6 λεπτά.
Σερβίρουμε το ψάρι με το σέλινο με το ζουμάκι.