Υλικά
4 κολοκύθια
2 μεγάλες μελιτζάνες
4 μεγάλες πατάτες
4 καρότα
200 γρ. φέτα
2 ντομάτες μεγάλες
λίγο δυόσμο
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
θυμάρι
ελαιόλαδο
ξίδι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά καλά και τα καθαρίζουμε (πατάτες, καρότα).
Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες.
Βάζουμε σε νερό τις πατάτες και σε αλατόνερο τις μελιτζάνες.
Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές οριζόντιες φέτες τα καρότα και τα κολοκύθια.
Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και τις προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο, θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Λαδώνουμε το ταψί και ξεκινάμε να στρώνουμε τα λαχανικά μας σε στρώσεις, ξεκινώντας με τις πατάτες.
Στη μέση θα βάλουμε μία στρώση φέτα, σε κάθε στρώση βάζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ελαιόλαδο και πολύ λίγο ξίδι για ένταση. Θα τελειώσουμε με μία στρώση ντομάτα και από πάνω πάλι φέτα.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα και άλλα δέκα λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα.
Για να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμο καρφώνουμε ένα μαχαίρι στη μέση του ταψιού, αν μπει με ευκολία είναι έτοιμο.