Υλικά
500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
500 γρ. καρότα
2 πατάτες
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 λίτρο ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
4-5 κουτ. σούπας ψημένο κολοκυθόσπορο
λίγο μπούκοβο για το γαρνίρισμα
5 φέτες προσούτο για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε σε ροδέλες τα καρότα και σε μικρότερα κομμάτια τις πατάτες.
Καθαρίστε από τη φλούδα και τους σπόρους την κολοκύθα και κόψτε τη σε μικρότερα κομμάτια.
Βάλτε στην κατσαρόλα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρετέ τα με το βούτυρο για λίγα λεπτά.
Ρίξτε τον ζωμό και το τζίντζερ, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
Όταν μαγειρευτεί η σούπα, πολτοποιήστε τη στο μπλέντερ και ξαναβάλτε τη στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, χωρίς όμως να βράσει.
Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με το μπούκοβο και τον κολοκυθόσπορο.
Βάλτε τις φέτες του προσούτο σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε τις στους 220οC για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφού κρυώσουν, ψιλοκόψτε τις και γαρνίρετε τη σούπα.
Tip
Το ψητό προσούτο είναι εξαιρετική γαρνιτούρα σε πράσινες σαλάτες ή ζυμαρικά.