Υλικά
1 ολόκληρη πανσέτα (pork belly), σχεδόν δύο κιλά
4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνεις την πανσέτα, με το δέρμα στην κάτω πλευρά, αφού πρώτα την χαράξεις ελαφρώς και βάλεις αλάτι στις σχισμές.
Φτιάχνεις μείγμα με τα μυρωδικά και τρίβεις με το μισό από αυτό όλη την επιφάνειά της. Την αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Βάζεις την πανσέτα στον πάγκο εργασίας και αλατοπιπερώνεις, από την πλευρά που δεν έχει πέτσα.
Απλώνεις το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Τυλίγεις σε ρολό και δένεις με σπάγκο μαγειρικής.
Την βάζεις στο ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες, στους 160 βαθμούς. Προς το τέλος ανεβάσεις τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνεις για ακόμη 15'-20', ώστε να γίνει τραγανή η πέτσα.